Binnenkijken bij

Frank en Anne

Het werd een keuken in Scandinavische stijl: modern met natuurlijke elementen.

Het is koken met een uitzicht, vanuit de nieuwe woning van Frank en Anne. Aan een fris wit kookeiland in een decor van warme, natuurlijke tinten eromheen.

Het huis werd nieuw gebouwd. Vrijstaand, met een hoog plafond, een prachtig panorama door de glazen wand aan de tuinzijde én met de keuken als het centrale, verbindende vertrek in huis. Zakelijk had Frank al vaak contact met Marc van Ampting van Gemar Keukens. Zo wist hij dat Gemar de aangewezen partij was om hier het perfecte keukenplaatje te realiseren.

Natuurlijke elementen
Het werd een keuken in Scandinavische stijl: modern met natuurlijke elementen. Het strakke kookeiland – met Bora inductieplaat met geïntegreerde afzuiging, Quooker en royale opbergruimte in kasten en grote laden – heeft een werkblad in grijs/taupe, de tint die we terugzien in de vloer.

De ombouwen van de wandkasten zijn tevens de afscheidingen van de naastgelegen zitkamers. ‘De muren staan bewust niet symmetrisch tegenover elkaar’, vertelt Frank. ‘Dat zorgt voor een speelser aanzicht. Het eikenhout in de kasten is ook een terugkerend materiaal in de hele woning. Onder andere in de bijkeuken waarvan de entree naast de kast met wijnklimaatkast en koffiehoek zit. Daarin hebben we dezelfde lijn met eikenhout doorgetrokken.’

Hoogwaardige apparatuur
In de wand aan de overzijde hebben Frank en Anne twee Gaggenau ovens, een combi-stoomoven en een grote bakoven. Met aan de rechterkant daarvan een grote koelkast en links een grote vriezer.

De keuken is tot in de puntjes afgewerkt met hoogwaardige apparatuur van Gaggenau, Bora en Siemens. Gevraagd naar een favoriet item in de keuken moet Frank het antwoord dan ook schuldig blijven: ‘Nee, het is het héle plaatje waar we ontzettend blij mee zijn. De samenwerking met Gemar Keukens was altijd goed afgestemd. De lijntjes met Marc van Ampting zijn kort en hij zit overal bovenop. Daar kun je op bouwen.’