Binnenkijken bij

Gisella en Danny

Toen we de Pitt Cooking zagen, waren we er meteen verliefd op.

Door de vroegere, ingebouwde keuken open te maken werd het veel lichter in huis bij Gisella en Danny. De nieuwe, moderne en open keuken is meer dan ooit de centrale plaats geworden waar het leven in huis zich voor een belangrijk deel in afspeelt.

Het is een heerlijk ruime keuken geworden; warm en uitnodigend om in te werken, met de prachtige verlichting erboven als industrieel ogend tintje. Maar bovenal is het een echte moderne leefkeuken, in een stijlvolle combinatie van donkere houten kasten met een gemarmerd werkblad van composiet.

Gisella ging er zelf voor achter de tekentafel zitten en nam haar ideeën over het keukenontwerp mee naar Gemar Keukens. ‘Daar heeft Marc van Ampting het voor ons in 3D gezet en dat was precies zoals we het voor ons zagen.’

Lijnenspel
Het lange, gehoekte keukenblok heeft een elegant strakke uitstraling, dankzij de eenheid in het lijnenspel tussen de laden. ‘Dat wilden we heel graag zo. Achter de laden zit ook de vaatwasser ‘verstopt’, hoewel je dat op het eerste gezicht niet zou zeggen. Dat heeft Marc knap gerealiseerd.’ Het oorspronkelijk idee was om van het koken op gas af te stappen, maar dat lukte niet. Gisella lacht: ‘Toen we de Pitt Cooking zagen, waren we er meteen verliefd op. Het ziet er zo mooi uit…’ De tegeltjes erachter zijn een fraaie, sfeervolle touch in de aankleding en datzelfde geldt voor de open servieskasten (met LED-verlichting) aan de kant van de eettafel.

RVS-look SMEG
Ook in de ingebouwde kastenwand komen stijlvol design en gebruiksgemak samen. ‘De meeste keukenapparatuur is zwart, maar wij houden erg van de RVS-look van SMEG’, verklaren ze hun keuze. Links van de oven en het koffieapparaat zit de hoge vriezer, rechts de grote koelkast. Daardoor blijft ook hier de symmetrie mooi bewaard.